Novosti

02/04/2015

Započela manifestacija "Uskršnja tržnica"

Danas je i službeno započela manifestacija "Uskršnja tržnica" na pulskoj centralnoj tržnici koja će trajati sljedeća dva dana, točnije do 4.travnja. Manifestacija je to koja nudi bogat program prepun gastro događaja, a u subotu će tradicionalnu uskršnju fritaju  pratiti i glazbena kulisa.

Danas i sutra predstavit će se proizvođači autohtonih proizvoda i rukotvorina koji inače izlažu na već tradicionalnim manifestacijama "Mirisi i okusi Istre" i "HandMade by Markat".Subota donosi još više izlagača, zabavnih nota, gastronomskih užitaka te goste s varaždinske tržnice. Tako će gastro tim Rock Caffea uz glavnog kuhara Žižu u 10.00 sati započeti s pripremom "Uskršnje fritaje" od dvije tisuće jaja s dvadeset kilograma šparuga i pet kila škalonje. Ukupno će se pripremiti oko 800 porcija koje će građani moči besplatno degustirati. Za glazbenu kulisu pobrinut će se Serđo Valić s pratećim bendom.

Gosti s varaždinske tržnice nudit će sljedeće proizvode: OPG Presečkog donosi svoje bučino ulje, zatim Gladović licitare, proizvode od tjestenine Lambi, udruga "Zraka sunca" predstavit će ljekovito bilje, a bit će tu i cvijeća OPG Jagića te mliječnih proizvoda proizvođača Bohnec.

Program tijekom sva tri dana trajat će od 9.00 do 13.00 sati, dok će u nedjelju pulska tržnica biti zatvorena, a na Uskršnji ponedjeljak otvorena prema nedjeljnom radnom vremenu. Za organizaciju cijele manifestacije zadužena je Agencija Avenue uz pokrovitelje Tržnicu d.o.o. Pula, Turističku zajednicu Pule i Grad Pulu.