Novosti

04/04/2015

Obilježen Svjeteski dan autizma

Danas su na Trgu Portarata u jutarnji satima članovi Udruge za autizam Istre uz podršku grada Pule u okviru Projekta "Pula-zdravi grad" obilježili Svjetski dan autizma.

Održano je niz promotivnih aktivnosti uz sudjelovanje predstavnika Grada Pule odnosno zamjenice gradonačelnike Elene Puh Belci i pročelnice Elvire Krizmanić Marjanović, volontera , plesne skupine "Sense & Dance" , Odreda izvođača pomoraca Uljanik, a i naših starih prijatelja :"Zemlja zabave d.o.o.", Breakdance Studio AB Original, Udruga ljubitelja fotografije "Format". Svi su oni zajedno s mališanima i zainteresiranim građanima proveli jutro u širenu svjesnosti o problemima i poteškoćama s kojima se autistica djeca suočavaju u svome okružju.

Kao i prethodnih 7 godina na samom su kraju unatoč kiši uspješno u zrak pušteni simbolici baloni plave boje u znak svjesnosti o postojanju osoba s autizmom u svijetu, u Hrvatskoj, a tako i u Istarskoj županiji i našem Gradu. Ovogodišnji je moto i poruka obilježavanja bio " Autizam! Stop diskriminaciji".