Novosti

04/04/2015

Podijeljena uskršnja fritaja

Unatoč pomalo lošem vremenu koje se nadvilo ovog jutra nad Pulu na Narodnom trgu kraj gradske tržnice danas je nastavljeno obilježavanje uskrsnog tjedna.



Već od 10 sati počela se pripremati Uskršnja fritaja. Uz glavnog kuhara Žižu, gastro tim Rock Caffea i predsjednika gradskog vijeća Roberta Cveka prve porcije fritaje bile su gotove već oko 11 sati. Agencija Avenue uz pokrovitelje Tržnicu d.o.o. Pula, Turističku zajednicu Pule i Grad Pulu, ovogodišnju je fritaju pripremila od dvije tisuće jaja s 20 kilograma šparuga i 5 kila škalonje. Podijeljeno je i oko 800 besplatnih porcija za ovu simboličnu uskršnju degustaciju.

Na tržnici su gostovali i proizvođači autohtonih proizvoda s varaždinske tržnice. Tako su građani mogli degustirati i kupiti proizvode OPG Presečkog koji su donijeli svoje bučino ulje, zatim Gladović licitare, proizvode od tjestenine Lambi, udruga "Zraka sunca" predstavila je ljekovito bilje, a bit je tu i cvijeća OPG Jagića te mliječnih proizvoda proizvođača Bohnec.