Novosti

08/04/2015

Početak radova na plinofikaciji Ulice Sergijevaca

U četvrtak 9. travnja 2015. nastavljaju se radovi na plinofikaciji središta Pule i to u Ulici Sergijevaca čime će se označiti i ulazak u njezinu završnu fazu. Radovima će se postojeća dotrajala mreža gradskog plina u potpunosti zamijeniti i time stanarima Ulice Sergijevaca, kao i okolnih ulica i uspona napokon omogućiti korištenje prirodnog plina kao kvalitetnijeg i jeftinijeg energenta.

Budući da je riječ o samoj starogradskoj jezgri i arheološko značajnoj zoni, radovi će se odvijati isključivo po postojećoj trasi plina u manjim dionicama (25 metara) upotrebom manjih strojeva i ručno kako ne bi došlo do oštećenja ostalih instalacija ili zadiranja u eventualno arheološki neistražene lokalitete. Radovi će se odvijati svakog dana, vikendom i praznicima od 7 do 20 sati, a za vrijeme radova pješački će promet cijelo vrijeme biti omogućen.

Prva dionica radova odvijat će se od Clarisseouve ulice(izlaz sa Danteovog trga na Sergijevaca) prema Cvečićevom usponu(u smjeru Narodne tehnike) i Forumu. Budući da je prirodni plin već stigao do Danteovog trga, ovim će se radovima omogućiti prijelaz sa gradskog na prirodni plin u najkraćem mogućem vremenskom roku. Plinara stoga poziva potrošače da već ovog tjedna kontaktiraju ovlaštene plinoinstalatere  i dovedu svoje kućne instalacije u stanje potrebno za prihvat novog čišćeg i jeftinijeg energenta. Radovi će prema predviđanjima, a ovisno o vremenskim prilikama trajati do sredine lipnja ove godine, odnosno prije samog početka ljetne turističke sezone.

U sklopu projekta plinofikacije užeg centra Pule, u četvrtak u jutarnjim satima nastavit će se i rekonstrukcija postojeće mreže i kućnih priključaka za prihvat prirodnog plina u naselju Monte Zaro. Radovi će se odvijati u dijelu Dobriline uliceod raskrižja s Radićevom do Ulice Ćirilometodske družbe, a vozila će se propuštati jednom, desnom, prometnom trakom dok ćeŠvalbina ulica zbog potrebe izvođenja radova biti zatvorena za sav promet.

Također, kao što je i najavljeno, radovi na plinofikaciji započet će i pješačkoj zoni na dijelu Flanatičke uliceod raskrižja sa Veronskom do raskrižja sa Laginjinom ulicom i na dijelu Ciscuttijeve ulice(od raskrižja sa Zagrebačkom do Flanatičke ulice).

Radovi bi prema planu i sukladno vremenskim uvjetima trebali biti okončani početkom svibnja ove godine, a svim pješacima i ostalim sudionicima u prometu zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.