Novosti

09/04/2015

Predstavljen program festivala Visualia 2015.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije predstavljen je treći festival Visualia koji će se održati u Puli od 07. - 09. svibnja 2015. godine u organizaciji pulske udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule te u suorganizaciji s Arheološkim muzejom Istre. Festival su prisutnima predstavili Sanja Cinkopan Korotaj - direktorica Turističke zajednice grada Pule i Marko Bolković - direktor festivala Visualia.

Podsjetimo, Visualia je festival audiovizualne umjetnosti kojem je glavni cilj modernizacija postojećih i približavanje novih tehnologija građanima na atraktivan i neuobičajen način. Iako će ove godine zabilježiti tek treću godinu postojanja, Visualia je već u 2014. godini uspjela zainteresirati, okupiti i zabaviti oko 10 000 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, što dokazuje njenu kvalitetu, grandioznost i ustrajnost u praćenju svjetskih trendova na polju audiovizualne umjetnosti. Slika Svjetlećih divova, projekta koji je potekao upravo iz ovoga festivala, obišla je  svijet.

Visualia 2015 predstavit će se posjetiteljima u Puli na raznim lokacijama u užem centru grada, donijet će nove svjetlosne instalacije, interaktivne performanse, izložbe i 3D video mappinge, te će svojim novim konceptom u potpunosti izmijeniti vizualni identitet grada koji će i domaći i strani posjetitelji moći uživati 3 dana za vrijeme trajanja festivala. Osim ovakvog novog koncepta održavanja festivala izrađenog po uzoru na modele visokobudžetnih festivala svjetske klase s višemilijunskim brojem posjetitelja, novina je i domaća produkcija kojom se diči III. festivalsko izdanje: Visualia 2015 će se, na veliki ponos organizatora, predstaviti ponajprije vlastitim "izumima" i rezultatima kreativnih umova s pulskog područja, koja će biti pojačana s gostujućim umjetnicima iz Finske, Austrije i Slovenije.  Posljednji dan održavanja festivala u suradnji s Arheološkim muzejom Istre u Areni će se fotografirati i najveća svjetlosna foto-razglednica na svijetu čiji će natpis tvoriti sami posjetitelji noseći svjetleće prstenove različitih boja.

Detaljan raspored događanja tijekom festivala Visualia možete vidjeti ovdje.