Novosti

09/04/2015

Grad Pula s 20 posto subvencionira vrtić za drugo dijete

Na jučerašnjoj 14. po redu sjednici Gradskoj vijeća Grada Pule usvojena je izmjena i dopuna Odluke o socijalnoj skrbi prema kojoj je vraćeno pravo na dvadesetpostotnu subvenciju učešća u cijeni programa predškolskog odgoja za drugo dijete iste obitelji koje je polaznik redovnog programa u predškolskim ustanovama Grada Pule.

Vijećnicu su jučer raspravljali i usvojili novu Odluku o komunalnom redu u kojoj je kao novina stoji da se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna tijekom kalendarske godine, u zonama Grada namijenjenim samo stanovanju i boravku zabranjuje se izvođenje radova koji proizvode buku u otvorenom prostoru iznad 55dB(A). U navedenom razdoblju, u vremenu od 20,00 sati do 8,00 sati drugog dana, nije dozvoljeno obavljanje građevinskih radova koji proizvode buku koja se imitira u otvoreni prostor.

Sinoć su odabrani i ovogodišnji dobitnici Nagrade, Grba i Povelje Grada Pule. Dobitnik Nagrade Grada Pule je istaknuti  dugogodišnji rukovoditelj Karlo Radolovićza iznimna dostignuća i sve doprinose kojima je kreirao razvoj brodogradilišta Uljanik. Grba Grada pripao je svim članovima tima projekta Svjetlećih divova dok je Poveljom Grada nagrađeno trgovačko društvo Arenaturist  za postignuća i izvanredne rezultate u 40 godina uspješnog rada, razvoja turizma i gospodarstva grada Pule.

Gradsko vijeće prihvatilo je interpelaciju oporbenih vijećnika o objavi dugovanja i nenaplaćenih potraživanja prema Gradu te gradskim poduzećima i ustanovama, a podaci o dužnicima će se objavljivati polugodišnje. Donesena su i odluke o davanju koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra i to za polaganje i održavanje vodoopskrbnog, plinoopskrbnog te gravitacijskog i tlačnog cjevovoda za područje Sv. Katarina-Monumenti. 

Sjednica je kao po običaju započela vijećničkim pitanjima pa je tako vijećnika Danijela Ferića (SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDA Hrvatske) zanimalo hoće li i kada Pula dobiti bazen te kada će se idejni projekt prezentirati javnosti. Pulski gradonačelnik Boris Miletić odgovorio je kako je izgradnja bazena, nakon izgrađenog nogometnog stadiona Aldo Drosina, prioritetni sportski objekt koji će se zasigurno izgraditi u ovom mandatu. "Izbor lokacije kao i sama veličina su važne teme o kojima treba raspravljati i bitno je uključiti struku, odnosno arhitekte sportske djelatnike. Sama struka je mišljenja kako lokacija u sklopu sportskog kompleksa na Verudi ima stanovite prednosti poput postojeće infrastrukture i parkirališnih mjesta. Potreban nam je konsenzus struke i javnosti", kazao je gradonačelnik.

Redžep Raimović (IDS-HNS-Zeleni) upitao je gradonačelnika dokle se stiglo s projektom izgradnje islamskog centra u Pulu, na što je gradonačelnik odgovorio kako predlaže osnivanje povjerenstva koje bi okupilo predstavnike svih političkih opcija Gradskog vijeća, arhitekata i predstavnika islamske zajednice kako bi se razmotrile sve mogućnosti izgradnje i alternativnih lokacija koje će zadovoljiti potrebe vjernika i želje mještana.

Vijećnica Jadranka Černjul (IDS-HNS-Zeleni) upitala je pročelnika UO za komunalni sustav i imovinu Grada Pule Damira Prhata o tijeku radova u Palisinoj ulici, na što je Prhat kazao kako se u navedenoj ulici provodi cjelovita rekonstrukcija te radovi trenutno u završnoj fazi, a radovi bi prema planovima trebali biti okončani do početka turističke sezone.