Novosti

09/04/2015

Uručene zahvalnice Akiju Rahimovskom i Mladenu Vojčiću Tifi

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci danas je na prijemu održanom u Komunalnoj palači uručila zahvalnice Akiju Rahimovskom i Mladenu Vojčiću-Tifi za izniman doprinos održavanju uspomene na lik Sergia Blažića - čosera te humanitarni rad i pomoć Ligi za borbu protiv raka Pula i Down sindrom centru Pula. Ujedno se zahvalila MO Veruda i organizatorima Vladi Orliću i Boranu Angleovskom na inicijativi i uređenju poljane posvećene čoseru. Puh Belci je nadodala kako se Pula može dičiti čoserovom entuzijazmu, humanosti i nesebičnosti. 

Dugogodišnji čoserovi prijatelji Aki Rahimovski i Boran Angleovski rado su se prisjetili lika i djela čosera, pozitivne energije  kojom je zračio te entuzijazma i ljubavi prema sportu, posebice malom nogometu. "Upravo zahvaljujući čoseru, Park Avenija 69 postala je simbol malonogometnog kluba", kazao je Angleovski.

Aki Rahimovski dotakao se uspomene na čoserov memorijal koji je pokrenut upravo na inicijativu Mladena Vojčića-Tife i njega. "Kako bi uspomena na čosera ostala vječna, sljedeće godine planiramo ponovno pokretanje čoserovog memorijala, a budući da je čoser bio veliki humanitarac, memorijal planiramo spojiti s Down sindrom centrom Pula", nadodao je Rahimovski.