Novosti

10/04/2015

Savjet mladih Grada Pule organizira humanitarno - zabavni događaj "PLESOM do KINE"

Savjet mladih Grada Pule, zajedno s Klubom mladih IDS-a Pule i Studentskom udrugom Pula, pokrenuo je inicijativu prikupljanja financijskih sredstava za atletsku ekipu učenica Gimnazije Pula, kojoj se ukazala prilika da sudjeluje na Svjetskom školskom prvenstvu u atletici u Kini.

Naime, atletska ekipa učenica Gimnazije Pula u svibnju 2014. godine postigla je zapažen uspjeh na državnom natjecanju, te je od Hrvatskog školskog sportskog saveza, u dogovoru s Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta dobila poziv i priliku sudjelovanja na Svjetskom školskom prvenstvu u atletici.

Želimo da nam se pomogne i omogući prilika jer nam je uistinu stalo da svoj rad i trud prezentiramo upravo u Kini i da na taj način promoviramo našu državu, grad i županiju, kazale su predstavnice pulske atletske ekipe dodajući da:

- Svaki dan treniramo s obzirom da se većina djevojka bavi atletikom i znamo da ćemo biti fizički i psihički spremne napraviti dobar rezultat ako nam se omogući prilika.

Predsjednik KM IDS-a Puljštine Marin Lerotić je naglasio  kako Klub mladih IDS-a nastoji sudjelovati u aktivnostima ovog tipa gdje se promiče amaterski sport kao zdrav način života, posebice za mlade.

- Uspjeh atletske ekipe učenica Gimnazije Pula zaslužuje svačiju podršku, kazao je Lerotić uputivši apel svim građanima Pule i ljudima dobre volje da pomognu ovu akciju shodno svojim mogućnostima.

Sara Bužleta ispred Savjeta Mladih Grada Pule je istaknula važnost ove akcije koja ima obostrane koristi kako za mlade ljude, u ovom slučaju učenice Gimnazije Pule za odlazak na svjetsko prvenstvo te za razmjenu iskustava, tako i za sam Grad Pulu u cilju promocije samog  Grada i države, kazala je Bužleta napomenuvši:

- Velika je čast, uspjeh i zadovoljstvo sudjelovati na takvom natjecanju stoga, čast mi Vas je pozvati na humanitarno zabavni event, koji će se održati u prostorijama STUDENTSKE UDRUGE Pula u Karlo Rojcu, dana 11. travnja  s početkom u 21h, gdje će se od prodanih ulaznica prikupiti financijska sredstva za naše sugrađanke. Cijena ulaza je simboličnih 10kn, a sav prihod od ulaza namijenjen je atletskoj ekipi učenica Gimnazije Pula.