Novosti

10/04/2015

Najavljena akcija "Hoditi i zdravi biti"

U pulskom hotelu Park Plaza Histria održana je danas konferencija za novinare na kojoj su predstavljene brojne aktivnosti i manifestacije koje će se održati u istarskim gradovima u subotu 18. travnja u sklopu provedbe nacionalnog programa "Živjeti zdravo".

Prema riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandra Stojanovića, Zavod u suradnji s Ministarstvom zdravlja RH i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, a uz potporu Istarske županije i Grada Pule, u subotu 18. travnja organizira pješačenje pod nazivom "Hoditi i zdravi biti" koje će istodobno održati u Puli, Pazinu, Labinu, Umagu, Rovinju i Poreču. "Svaki će grad na svoj način obilježiti ovaj dana, a prvenstveni je cilj promocija zdravog načina života", kazao je Stojanović dok su predstavnici ostalih gradova predstavili svoje programe.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zahvalila je Zavodu na svemu što čini po pitanju prevencije i promocije zdravog načina života ističući kako je Pula po tom pitanju mnogo učinila. "Iz godine u godinu organiziramo manifestacije poput "Proljeća u Šijanskoj šumi", "Jeseni uz Lungomare" i slično i drago mi je da kod građana raste interes i broj aktivnih rekreativaca", kazala je Puh Belci.

U Puli će pješačenje započeti u 10,00 sati u Ulici Veruda, ispod Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić s ciljem ispred hotela Park Plaza Histria i svi su dobrodošli. Staza je duga oko 6 kilometara i formirana je u suradnji s Klubom rekreativaca u prirodi te je prva takva staza u Hrvatskoj koja će imati oplemenjena informativnim materijalima o važnosti zdravog načina života.

Osim pješačenja, danas je najavljena i 4. po redu Konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti koja će se u pulskom hotelu Park Plaza Histria održati u ponedjeljak 13. travnja na kojoj će brojni predavači predstaviti modele i primjere dobre prakse koji su priznati i prepoznati u cijelom svijetu.