Novosti

13/04/2015

Pula se oprostila od bivšeg gradonačelnika Igora Štokovića

Komemorativnim skupom održanim u Domu hrvatskih branitelja, Pula se danas oprostila od svog nekadašnjeg gradonačelnika, omiljenog profesora i uspješnog poslovnog čovjeka, prof.dr.sc. Igora Štokovića koji je u četvrtak preminuo u 56. godini.

Obitelj, poslovni suradnici i mnogobrojni prijatelji prisjetili su se privatnih i poslovnih uspjeha Igora Štokovića, njegove bogate i uspješne karijere, ali i velike ljubavi prema nogometu i glazbi. Govornici su se prisjetili njegove strpljivosti, velikodušnosti i činjenice da su njegova vrata uvijek bila otvorena svima koji su trebali savjet.

O njegovim brojnim dostignućima na Fakultetu ekonomije i turizma govorio je prof.dr.sc. Alfio Barbieri, rektor pulskog sveučilišta, dok su se na Igorovu bogatu karijeru u turističkom sektoru osvrnule izvršna direktorica Arenaturista Milena Perković i direktorica turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

U ime Grada Pule, zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin podsjetio je prisutne kako je Štoković obnašao dužnost pulskog gradonačelnika od 1993. do 1996. godine, u doba realizacije niza značajnih komunalnih projekata. "Ono na čemu ćemo ostati najzahvalniji jest činjenica da je u ratnim godinama, kao predsjednik Kriznog štaba Pule, odigrao ogromnu ulogu u očuvanju mira na ovim prostorima", napomenuo je Radin.

Današnji komemorativni skup završen je izvođenjem Igoru najdraže pjesme "Samo anđeli znaju kako je u raju", kojom je 1994. godine zaokružio svoju glazbenu priču. Na taj način i mi zaokružujemo priču o čovjeku koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag u našem gradu.

 Pula će ga pamtiti.