Novosti

13/04/2015

U subotu obilježen Svjetski dan zdravlja

U subotu, 11. travnja 2015. godine Grad Pula obilježio je Svjetski dan zdravlja prigodnim programom koji je upriličen u jutarnjim satima na Narodnom trgu, ispred zgrade centralne tržnice u Puli.

Učenici Medicinske škole tom prilikom mjerili su tlak, šećer u krvi, računali indeks tjelesne mase i provoditi kalipersko mjerenje svima koji su bili zainteresirani. Udruga Institut promovirala je Školu odvikavanja  od pušenja koja se odvija u sklopu projekta Sretničar II,  te su podijeljene edukativne brošure o štetnosti pušenja. Uz navedene zdravstvene i edukativne programe Udruga AB Original i Društvo naša djeca pobrinuli su se za zabavni dio, te su okupljene zabavljali brojnim plesnim točkama. Velikom odazivu građana kumovalo je i lijepo, proljetno vrijeme te je akcija promocije zdravlja protekla veoma uspješno.

Također, u subotu je započela i tradicionalna manifestacija "Proljeće u Šijanskoj šumi" koja će kroz raznovrsne sportske programe građanima prezentirati prednosti zdravog načina življenja kroz sljedeća tri vikenda.