Novosti

14/04/2015

Krenule prijave na sportsko-edukativni projekt "Pokreni se"

U idućih pet mjeseci projekt Pokreni se, pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, nudit će svima zainteresiranima raznovrsne programe koji promoviraju promjenu loših navika, zdrav život i optimalnu tjelesnu težinu. Vodeći hrvatski stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, iz Biotreninga i Definicije hrane na raspolaganju su svim zainteresiranim građanima s besplatnim savjetima. Zajednička vježbanja održat će se u pet hrvatskih gradova među kojima je i naša Pula u kojoj će suorganizator programa biti gradsko poduzeće Pula sport d.o.o. Početak petomjesečne turneje Hrvatskom je u subotu, 23. svibnja upravo na pulskom Narodnom trgu (Tržnica), a zajednički kružni treninzi održat će se i u Dubrovniku, Zadru, Vukovaru te Zagrebu.

Projekt koji je posljednje dvije godine promovirao kretanje, vježbanje i zdraviji život ove je godine značajniji nego ikad. Iako se ulažu veliki napori da se crne statistike promjene, porazni su podaci da65% odraslih osoba u Republici Hrvatskoj vrlo rijetko ili nikada ne vježba, što je više od europskog prosjeka (59%). Posebno zabrinjava i visok udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata. Primjerice, čak 92% djevojaka u dobi od 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno.

"Ovim projektom apeliramo na sve dobne skupine da se uključe u program vježbanja koji mogu provoditi samostalno, a mi ćemo im pokazati kako. Želimo javnosti prikazati načine da svakodnevno vode brigu o svom zdravlju na jednostavan način, vježbama u prirodi i s vlastitim opterećenjem!" - izjavio je prof.dr.sc. Damir Knjaz, dekan KIF-a. 

Za vježbanje u Puli, ili nekom od ostalih gradova koji sudjeluju u ovom projektu možete se prijaviti putem službene web stranice projekta www.pokrenise.hrili pak putem Facebook grupe Pokreni se.