Novosti

15/04/2015

Odnosi Japana i Hrvatske bliži no ikada

Danas je u prostorijama Komunalne palače u Puli održan prijem na kojemu su zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin i zamjenica istarskog župana Viviana Benussi ugostili veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Nj.E. Keijia Idea.

Japanski veleposlanik u nekoliko je navrata posjetio Pulu u koju se rado vraća, a ovoga je puta s Benussi i Radinom razgovarao o suradnji na područjima kulture i turizma.  Radin je konstatirao kako naše dvije zemlje sve bliže surađuju, a očit primjer za to je inicijativa pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile  za uvođenjem studija japanskog jezika i kulture, uz potporu našeg grada pobratima, japanskog Hekinana.  Nj.E. Keiji Ide je pripremio kratku prezentaciju o Sushi festivalu koji je početkom ove godine održan u Zadru. Predložio je sličnu suradnju i sa Pulom rekavši kako će podržati svaki oblik kulturne razmjene naših zemalja.

Razgovaralo se i o mogućem angažmanu  japanskih redatelja na Pulskom filmskom festivalu, a konkretne ideje japanskog veleposlanika o promociji suradnje naišle su na veliko odobravanje Benussi i Radina.