Novosti

16/04/2015

Svečano obilježen Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Danas je u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma svečano obilježen Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Svečanosti su prisustvovali brojni ugledni gosti akademske i političke struke, brojni rektori sveučilišta u Hrvatskoj i inozemstvu te predstavnici Grada Pule i Istarske županije. Osim sadašnjeg rektora pulskog Sveučilišta prof. dr.sc.  Alfia Barbierija, prisutni su bili i nekadašnji rektori prof.dr.sc. Robert Matijašić i prof.dr.sc. Marčelo Dujanić.

U ime Grada Pule nazočnima se obratila pročelnica upravnog odjelaza društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović napomenuvši kako Sveučilište, koje danas slavi osmu godinu rada, znatno doprinosi razvitku Pule stvarajući stručan i profesionalan kadar. "Rad Sveučilišta podiže kvalitetu obrazovanja ne samo u gradu i županiji, već i u široj regiji", zaključila je Krizmanić Marjanović poželjevši  svim profesorima i rektoru puno sreće u daljnjem radu.

Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli obilježava se na dan rođenja ovog istaknutog biskupa i predvodnika Hrvatskog narodnog preporoda u Istri.