Novosti

16/04/2015

Otvoren "7. festival srpske kulture u Istri"

Danas je u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Puli otvoren "7.festival srpske kulture u Istri". Ovogodišnji festival bit će posvećen Nadeždi Petrović, poznatoj impresionističkoj slikarici rođenoj u Čačku, a u četiri dana održavanja ovoga festivala sve zainteresirane očekuju brojne izložbe, koncerti i ostala kulturna događanja.

Otvorenju Festivala nazočili su brojni ugledni gosti, novinari, književnici i umjetnici a u ime Grada Pule sve ih je srdačno pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek. "Veoma mi je drago što ste svi vi još jednom naši gosti ovdje u Puli, te pozdravljam srpsku zajednicu u Puli koja organizira ovaj događaj. Želim vam puno uspjeha u radu i nadam se da ćemo se vidjeti i dogodine" rekao je Cvek.

Predsjednik Vijeća Srba Milan Rašula izrazio je svoje veliko zadovoljstvo činjenicom da je Festival otvoren u prostorijama Srpskog kulturnog centra koji je prošle godine svečano otvoren upravo u sklopu Festivala srpske kulture u Istri. "Otvaranje ovoga polivalentnog prostora jako nam puno znači, i još jednom moram napomenuti da ne bismo uspjeli u realizaciji Srpskog kulturog centra bez sponzorstva Grada Pule i pomoći pročelnice UO za kulturu Jasmine Nine Kamber" napomenuo je Rašula.

Festival je otvoren od danas pa sve do 19. travnja, a njegov raznolik program osim u Puli održavat će se još i u Rovinju, Labinu te Fažani.