Novosti

17/04/2015

Popisu izvođača Outlook festivala 2015. dodano još sto imena

Outlook festival je upravo objavio finalni val izvođača koji će uveličati ovo, osmo po redu, slavlje bass glazbe i soundsystem kulture na prekrasnoj hrvatskoj obali. Smješten u austro-ugarskoj tvrđavi iz 19.stoljeća koja je ispresijecana maštovito uređenim pozornicama, intimnim tunelima i prolazima, s pogledom na pulski zaljev i Brijune, Outlook ujedinjuje najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum"˜n"™bass, garage i srodne glazbe u spektakularan festivalski vikend, od 3. do 6.rujna.

Festival će biti otvoren u srijedu, 2. rujna, koncertom u pulskoj Areni, u društvu tisućljetnih kamenih arkada i zidova svjedočit ćemo nastupima četiri benda sa samog vrha hip-hop, drum"™n"™bass i reggae scene, kojima se se upravo pridružio još jedan specijalan gost - SBTRKT. Jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata popet će se na fascinantnu pozornicu Arene uz Jurassic 5, Roni Size Reprazentz Live, Gentleman"™s Dub i Trojan Sound System.

Outlook festival svojim programom ide duboko do samih začetaka bass glazbe kakvu danas poznajemo, a reggae i dancehall glazbeni pravci su samo neki od tih izvora inspiracije. U Pulu tako stiže "˜kralj dancehall glazbe"™ Beenie Man, jamajkanski glazbenik koji je 2000.godine osvojio Grammy nagradu za najbolji reggae album, a koji je u glazbeni svijet ušao sa nepunih pet godina.

Poznatom francuskom soundsystemu Legal Shot Sound pridružit će se jamajkanski vokalist Shinehead, a kako izgleda pravi dancehall party pokazat će "˜vrući"™ kolektiv MC-a, DJ-a i plesačica The Heatwave, ujedno i pokretači najpoznatije britanske dancehall klupske večer - Hot Wuk. Veliki britanski producent Kevin Martin, poznatiji kao The Bug, ovaj će put Outlook publici predstaviti projekt Acid Ragga Live, u kojem vješto spaja točkice između ekperimentalne, acid glazbe i ragga, dancehall zvuka s nevjerovatnim efektom.

Za detaljan popis izvođača. pogledajte službenu web stranicu Outlook festivala 2015, odnosno ovdje.