Novosti

17/04/2015

Sutra "Hoditi i zdrav biti" u Puli

U subotu, 18. travnja 2015. godine održava se javnozdravstvena manifestacija pod nazivom "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando" u šest istarskih gradova među kojima je i Pula.

Manifestacija u Puli započinje okupljanjem sudionika ispred oznake KRUPP -ove staze "Koza" preko puta Doma za starije i nemoćne Alfredo Štiglić te s početkom u 10.00 sati kreče pješačenje prema Verudeli počevši od Splendida, Zlatnih stijena pa sve do hotela Park Plaza Histrija. Očekivano trajanje pješačenja sa vježbama u prirodi koje će se održati ispod hotela Brioni trajat će oko sat i pol.

Također na platou pored Histrije organizirat će se spravljanje zdravih obroka, podjela voća i vode kao najzdravijeg napitka, prezentacija brojnih preventivno-zdravstvenih programa i aktivnosti koje provode  županijske zdravstvene ustanove i škole te razne organizacije civilnog društva: Istarski domovi zdravlja, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Zdravi grad Pula, Medicinska škola Pula, Dijabetička udruga Istarske županije, Društvo Crvenog križa Istarske županije, Klub rekreativaca u prirodi - KRUPP, medijska kuća Nove boje medija koja promovira Nacionalne programe Ministarstva zdravlja te DM i Mueller sa prezentacijom svojih zdravih proizvoda i paletom proizvoda za zaštitu od sunca.

Spomenutu manifestaciju koja se odvija u sklopu nacionalnog programa "Živjeti zdravo"organizira Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, a uz potporu Istarske županije i gradova sudionika. Program "Živjeti zdravo" podrazumijeva promociju zdravog načina života u zajednici, posebno naglašavajući pravilnu prehranu, tjelesnu aktivnosti, prevenciju debljine, smanjenje prekomjerne tjelesne mase i smanjenje pobola od kroničnih nezaraznih bolesti.