Novosti

18/04/2015

Brojni puljani pješačili u sklopu manifestacije "Hoditi i zdravi biti"

Danas je u sklopu javnozdravstvene manifestacije "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando" uzduž KRUPP -ove staze "Koza" pješačilo peko 250 puljana. U akciji je sudjelovao i ministar zdravlja Siniša Varga, koji je izjavio kako u Hrvatskoj danas još uvijek postoje velike razlike među zdravstvenim navikama stanovnika, te da je u tom smislu ovakva akcija dobrodošla. Pored ministra akciju su podržali predstavnici Istarske županije na čelu sa pročelnicom UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonjom Grozić Živolić te ispred Grada Pule zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je istaknula kako je ova manifestacija izrazito bitna jer se kroz nju promovira zdravi način života, zagovara pravilna prehrana te se stavlja veliki naglasak na prevenciju.

Pješačilo se od Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" sve do hotela "Park Plaza Histria" stazom duljine šest kilometara formiranom u suradnji s Klubom rekreativaca u prirodi. Treba napomenuti kako je ovo prva takva staza u Hrvatskoj koja je oplemenjena informativnim materijalima o važnosti zdravog načina života. Na cilju su sudionike dočekali zdravi obroci te prezentacije brojnih preventivno-zdravstvenih programa i aktivnosti koje provode županijske zdravstvene ustanove i škole te razne organizacije civilnog društva.

Organizator manifestacije je Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, a uz potporu Istarske županije i gradova sudionika.