Novosti

20/04/2015

Započela edukacija Udruge Art studio o upravljanju volonterima

Ovog je vikenda u Dnevnom boravku Rojca održan prvi modul edukacije o upravljanju volonterima za 12 organizacija civilnog društva koje skrbe o osobama s invaliditetom i organizacija koje provode različite  aktivnosti za opću populaciju. Edukacija se održala u sklopu projekta "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti" s ciljem osnaživanja organizacija civilnog društva u lokalnoj zajednici za prijavu na Europski socijalni fond. Kroz edukaciju organizacije se nastojalo osnažiti za upravljanje volonterima, zatim kako bi razvijali inovativne umjetničke i sportske volonterske programe za osobe s invaliditetom te promicali primjere dobre prakse.

Edukacija u ukupnom trajanju od četiri dana besplatna je za predstavnike organizacija civilnog društva i održava se u dva modula po dva dana i to u terminima: 17. i 18. travnja te 15. i 16. svibnja pod vodstvom Danijele Ustić, predsjednice Volonterskog centra Istra. Edukacija je namijenjena upravo koordinatorima volontiranja, odnosno osobama koje osmišljavaju volonterske programe, prate njihov rad i podnose izvješća, a pošto osigurava kvalitetnu stručnu podršku od velikog je značaja za početnike koji se na ovaj način mogu dodatno educirati.

Projekt koji Udruga Art studio Pula provodi u partnerstvu s Gradom Pula i Društvom sportske rekreacije UPAS provodi se od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine. Navedeni projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa 2007.-2013. te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske sufinancira.