Novosti

22/04/2015

Istarske poljoprivredne proizvode kupujte online

Pokrenuta je prva online tržnica lokalnih poljoprivrednih proizvoda s područja Istre. Aplikacija za izravnu trgovinu pod nazivom "Domaća web tržnica" dostupna je na adresi www.trznica-trg.eu

Putem aplikacije poljoprivredni proizvođači mogu vjerodostojno predstaviti vlastito gospodarstvo i prikazati ponudu vlastitih proizvoda. Ona za proizvođače predstavlja vrlo kvalitetan, učinkovit, jednostavan i trenutno besplatan alat za promociju, marketing i brendiranje svojeg gospodarstva i svojih proizvoda. Kupcima aplikacija omogućuje jednostavan pregled poljoprivrednih proizvoda na području Istre, upoznavanje sa tehnologijom proizvodnje na pojedinom gospodarstvu, dogovor o vremenu i mjestu preuzimanja proizvoda i plaćanja, te kupovinu svježih sezonskih poljoprivrednih proizvoda direktno od proizvođača. Aplikacija je napravljena na način da je jednostavna za korištenje čak i osobama koje se slabije služe internetom.

Sa današnjim danom u aplikaciji je registrirano 105 poljoprivrednih gospodarstava sa područja Istre koja putem nje nude 494 različita vlastita proizvoda. Broj gospodarstava i proizvoda svakim se danom povećava što je garancija da će aplikacija "Domaća web tržnica" u dogledno vrijeme postati središnje mjesto za pronalaženje, informiranje i trgovanje istarskim poljoprivrednim proizvodima.

Grad Pula podržao je ovaj hvalevrijedan projekt čiji je nositelj projekta porečki Institut za poljoprivredu i turizam, a voditelj dr. sc. Milan Oplanić. Aplikacija je nastala kao rezultat realizacije IPA projekta pogranične suradnje Slovenija - Hrvatska.