Novosti

23/04/2015

Započeo 40. Međunarodni susret harmonikaša

U Domu hrvatskih branitelja u Puli sinoć je održano svečano otvorenje 40. Međunarodnog susreta harmonikaša kojeg već tradicionalno organizira Udruga OKUD "Istra". Ove su godine Pulu posjetili glazbenici iz Austrije, Njemačke, Italije, Ukrajine, Češke, Mađarske, Rusije, Finske, Švedske, Norveške i brojnih drugih europskih zemalja, a  susret traje do 25. travnja kada će biti održan svečani završni koncert, a  ponajboljim glazbenicima bit će uručene vrijedne nagrade.

Pročelnica Upravni odjel za kulturu Jasmina Nina Kamber srdačno je pozdravila sve goste te im poželjela ugodan boravak u Puli, mnogo sreće u natjecanju te dolazak i na sljedeći Susret harmonikaša. "Četrdeset godina organizacije Međunarodnog susreta harmonikaša na ovako visokom nivou zaista je nešto posebno, a ovom prigodom želim čestitati svima koji su pomogli u organizaciji i koji već desetljećima brinu o ovome događaju", rekla je Kamber.

Međunarodni susret harmonikaša u Puli održava se od 1964. godine, a okuplja ponajbolje harmonikaše učenike, studente, profesore i pedagoge, skladatelje te glazbene kritičare iz cijele Europe.