Novosti

24/04/2015

Četvrta etapa "Tour of Croatia" starta u Puli

Utrka Tour of Croatia - Race through the natural beauty 2015.,  koja se održava na području Republike Hrvatske od 22. do 26. travnja 2015. godine, etapna je međunarodna profesionalna biciklistička utrka, u kojoj sudjeluje 19 profesionalnih ekipa s po osam natjecatelja.

Četvrta etapa ove međunarodne biciklističke utrke započinje u subotu 25. travnja 2015. u 11:30 ispred Arene odakle će Flavijevskom ulicom preko kružnog toka na Punti krenuti Vodnjanskom cestom u smjeru  Umaga. Utrku će pratiti i kamere brojnih TV ekipa među kojima je svakako najpoznatija ona popularnog sportskog kanala Eurosporta.

Promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, stoga se mole vozači koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika.

Potencijal utrke prepoznala je i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) koja ju je klasificirala u prvu kategoriju, odmah iza najpoznatijih utrka iz Grand Tour serije, među kojima su Tour de France, Giro d'Italia i Vuelta a Espaà±a.  U prvoj je etapi pobijedio Slovenac Grega Boleiz momčadi CCC Sprandi Polkowice, dok je najbolje plasirani hrvatski biciklist bio Josip Rumac (Adria Mobil) na 30. mjestu.