Novosti

27/04/2015

Tribina o integriranoj poljoprivrednoj proizvodnji sutra na FET-u

U utorak, 28. travnja 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli (Preradovićeva 2, dvorana 302) održat će se tribina na temu: "Predstavljanje integrirane poljoprivredne proizvodnje kao važne djelatnosti u službi podrške domaćem razvoju turizma i ekonomije".

Uslijed ukazane potrebe da se građanima, potrošačima te nadasve mladim naraštajima objasni važnost postojanja ozbiljne poljoprivredne proizvodnje, plasmana na zelene tržnice te opstanka poljoprivrednih gospodarstava kao važnih subjekata u razvoju gospodarstva, prvo predavanje je organizirano upravo u Puli. Cilj tribine i predstavljanja je prvenstveno edukacija mladih naraštaja te ispravno informiranje javnosti o važnosti postojanja integrirane poljoprivrede koja jedina može egzistirati na tržištima današnjice. Vrlo je važna i tema važnosti opstanka tržnica: osim povijesne činjenice da su tržnice oduvijek bile i ostale mjesta susreta, poslovnih i privatnih, one jesu zaštitnice i "slike" kulture življenja nekog naroda.

Tržnice su vrlo važan subjekt u pružanju podrške malim i srednjim poljoprivrednicima, OPG-ima, obrtima, i drugim oblicima domaće proizvodnje.

Ova tribina ima i praktičan nastavak. Organiziranim prijevozom obići će se neka poljoprivredna gospodarstva u okolici Pule, za ovu prigodu posjetit će se OPG Vidulin na Valmadama, OPG Jurković u Pomeru kao i OPG Zohil također iz Pomera.

Organizatori ove tribine su Tržnica d.o.o. Pula, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" iz Pule, Poljoprivredna zadruga Agroistra i Udruga Agropula.