Novosti

27/04/2015

Podijeljene nagrade najboljim harmonikašima

Orkestar harmonika Akademsko-kulturno-umjetničkog društva "Sonja Marinković" iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Gorana Penića, zaključio je jubilarni 40. Međunarodni susret harmonikaša u Puli koji se održao od 22. do 25. travnja u Domu hrvatskih branitelja. Spomenuti orkestar ujedno je odnio najveću nagradu -Veliki prijelazni pokal grada Pule, dok je pobjednik u najprestižnijoj solo kategoriji, slovački harmonikaš Michal Ochodnicky, 22-godišnji student glazbene akademije u Bratislavi.



Uz ostale goste iz svijeta glazbe i kulture, svečanoj podjeli nagrada prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber koja je neke od nagrada i osobno podijelila.



Na ovom jubilarnom izdanju Međunarodnog susreta harmonikaša u Puli sudjelovalo je više od 500 harmonikaša, skladatelja, dirigenata i pedagoga iz 20 zemalja, a i ovaj put sjajan je organizator bio OKUD Istra iz Pule, koji već priprema novo, 21. izdanje Međunarodne ljetne škole harmonike koja će se, također u Puli, održati od 17. do 22. kolovoza.