Novosti

27/04/2015

Započinje čišćenje kružnog toka u Šijani

Pula Herculanea će u narednom periodu započeti s aktivnostima čišćenja i sanacije postojećeg stanja na kružnom toku u Šijani kako bi područje bilo spremno prije početka radova na izgradnji sustava retencija jer osim estetskog oblikovanja samog područja, ključna je njegova funkcionalnost, odnosno rješavanje problema plavljenja na Šijanskom slivu za vrijeme intenzivnih padalina.

Središnji krug ukupne površine od 15 055 m2 zarastao je u korovsku vegetaciju, a kameni agregati zaostali nakon građevinskih radova onemogućavaju kvalitetnu košnju. U cilju poboljšanja vizualnog izgleda zelenih površina ovog dijela grada, krajem ovog ili početkom idućeg tjedna, ovisno o vremenskim uvjetima, pristupit će se tretiranju korovskih vrsta odgovarajućim herbicidima kako bi se onemogućilo njihovo daljnje širenje i nicanje sjemena zaostalog u tlu.

Grad Pula koordinira sve aktivnosti na realizaciji projekata rješavanja sustava odvodnje Šijanskog sliva budući da su u navedeni projekt rješavanja problematike odvodnje uključene tvrtke u državnom vlasništvu, odnosno Hrvatske ceste i Hrvatske vode. Po okončanju postupaka provedbe parcelacijskih elaborata od strane Hrvatskih cesta i javnog natječaja za izvođenje radova uređenja od strane Hrvatskih voda bit će moguće pristupiti izgradnji retencijskog sustava, koje se prema najavama Hrvatskih voda, očekuje kroz narednih 45 dana.