Novosti

04/05/2015

Vrhunski istarski specijaliteti na pulskoj tržnici

Na pulskoj je tržnici danas otvoreno 9. izdanje manifestacije Gastro okusi Istre koje zajednički organiziraju Obrtnička komore Istarske županije i Ceha ugostitelja, a uz pokroviteljstvo Grada Pule, Turističke zajednice Grada te pulska Tržnica.

Potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županije Enrico Cernecca pojasnio je kako je cilj manifestacije promocija gastronomije i autohtonih namirnica, a odabrana jela uživo je pripremalo četrdeset vrhunskih istarskih ugostitelja i proizvođača, članova Obrtničke komore Istarske županije.

Manifestaciju je otvorio zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina dok je pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić zahvalio svim obrtnicima na svemu što rade, a udruženju obrtnika čestitao je 50. godišnjicu osnivanja. Direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je odličnu surađuje s udruženjem obrtnika, a predsjednik Ceha ugostitelja Dušan Černjul pozvao sve posjetitelje da kušaju sva odlična jela i vrhunska vina.

U sklopu manifestacije održano je i natjecanje u spremanju jela od sipa a u radu stručnog žirija sudjelovala je i zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci. Najboljim jelom proglašen je "Tris od sipa" porečkog Udruženja obrtnika, dok su se za dobru zabavu pobrinuli Sergio Valić i duo Magnolija.