Novosti

04/05/2015

U Svetim Srcima otvorena izložba poznatog pulskog umjetnika Duška Marušića - Čićija

Pred mnogobrojnim građanima i svečanim uzvanicima koji su pristigli iz gradova pobratima u sklopu svečanog obilježavanja Dana Grada, danas je u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca otvorena izložba fotografija poznatog pulskog umjetnika Duška Marušića - Čićija.

Ravnatelj Arheološkog Muzeja Istre Darko Komšo na otvaranju je izložbe kazao kako je vjeran pratitelj njegova rada i dijela, naznačivši kako nas Čići svake godine iznenadi nekim novim prelijepim motivom. Poručio je i kako je obostrana želja da upravo ovih 70 Čićijevih fotografija ukrase interijer nove zgrade pulske bolnice.

Ovom se prigodom i gradonačelnik Pule zahvalio pulskom fotografu na dosadašnjem i više nego uspješnom radu, istaknuvši kako je upravo Čići jedan od glavnih promotora Pule posljednjih godina. Izložba je nastala kao plod njegovih dviju najvećih strasti - fotografije i rodne Pule, a kroz objektiv aparata uspio je zabilježiti brojne poznate, ali i neke manje poznate priče i detalje svakodnevnog života tritisućeljetnog grada.