Novosti

05/05/2015

Pula njeguje antifašizam punih 70 godina

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike Udruge antifašističkih boraca Istarske županije i antifašista Grada Pule povodom Dana Grada i 70. obljetnice oslobođenja Pule.

Gradonačelnik je iskoristio priliku kako bi nazočnima čestitao Dan Grada, podsjetivši kako su temelji antifašizma duboko ugrađeni u Pulu te kako se antifašističko nasljeđe i dalje njeguje među mlađim generacijama. "Ovom prilikom želio bih se zahvaliti svima vama koji ste zaslužni za oslobođenje naše Pule. Zaista, od srca vam hvala", rekao je Miletić izrazivši želju za ponovnim susretom dogodine.

Livio Blašković se u ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pule zahvalio Gradu Puli na velikoj podršci u očuvanju uspomene na povijest našega grada. "Antifašističku tradiciju nužno je prenijeti na mlađe generacije" istaknuo je Blašković te naglasio da je želja Udruge da se kroz zavičajnu nastavu ova povijest uvede i u obvezni školski program.