Novosti

05/05/2015

Svečano obilježen Dan Grada Pule - Dan oslobođenja Grada

Povodom Dana Grada danas je u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula održana središnja proslava prilikom koje su dodijeljena javna priznanja Grada Pule. Gradonačelnik Boris Miletić poželio je gostima dobrodošlicu te je kazao kako je tritisućljetna povijest Pule obilježena mnogim značajnim događajima, a jedan od najvažnijih je upravo današnji dan - Dan oslobođenja. "Prilika je to da, tradicionalno, odamo počast svima koji su svojim djelovanjem zadužili ovaj grad, ali i da zahvalimo onima koji to čine i danas. Danas smo ponovno suočeni s velikim izazovom. Vrijeme ekonomske krize pred nas stavlja nova iskušenja kroz koja moramo proći radom i vjerom u sebe, razvijajući svoj potencijal kroz mnogobrojne programe i ostvarajući surandju na polju europskih projekata." istaknuo je Miletić.

Uz gradonačelnika Miletića i predsjednika gradskog vijeća Roberta Cveka okupljenima se obratio i župan Istarske županije Valter Flego koji je podsjetio da su Puljani prije 70 godina izabrali pravi put temeljnih vrijednosti koje smo dužni prenositi na našu djecu. Spomenuo je i kako je Pula pravi primjer sustavnog razvizka na svim područjima, posebno u sektoru infrastrukture koja je preduvjet razvoja.

Na kraju uvodnog djela svečanog obilježavanja Dana Grada Pule Puljanima je njihov dan čestitao i zamjenik ministra turizma Daglas Koraca koji je najavio veliki turistički projekt Hrvatska 365+ koji za cilj ima produžiti turističku sezonu na cijelu godinu u koju je ove godine uloženo već više od tri milijarde kuna.

Nakon izvedbi zbora Matko Brajša Rašan, gradonačelnik Miletić i predsjednik gradskog vijeća Cvek podijelili su nagrade ovogodišnjim dobitnicima grada.

Za osobite doprinose i postignuće dodijeljena su priznanja Udruženju obrtnika Pula koji predstavljaju 2,500 obrtnika na području grada, Gradsko društvo Crvenog Križa Pula, Gordani Deranja, Mladenu Kušecu, Ani Lukež i Ivanu Lazariću za osvojeno prvo mjesto i izvanredne rezultate na 8. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u Dresdenu. Nagrada Grada Pule ove je godine dodijeljena Karlu Radoloviću za iznimna dostignuća i sve doprinose kojima je kreirao razvoj brodogradilišta Uljanik, kao dio identiteta grada i snažan generator gospodarskog razvoja Pule i Istre prepoznatljiv i u međunarodnim razmjerima, dok je Grb Grada Pule dodijeljen istaknutim pojedincima suradničkog tima Projekta "Svjetleći divovi. Posljednjim javnim priznanjem, Poveljom Grada Pule nagrađeno je trgovačo društvo Arenaturist d.d. za postignuća i izvanredne rezultate u 40 godina uspješnog rada, razvoja turizma i gospodarstva grada Pule.