Novosti

06/05/2015

Održan prijem predstavnika Hrvatske vatrogasne zajednice

U prostorijama Komunalne palače upriličen je danas prijem za dužnosnike Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Istarske županije povodom Dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Na prijemu su nazočili i prisutnima se obratili pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, Istarski župan Valter Flego, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i predsjednik vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić.

U ime gradonačelnika Pule Borisa Miletića prisutne je pozdravio pročelnik Aleksandar Matić koji je svima ujedno čestitao Dan svetog Florijana

"Mi u Istri imamo sigurnost, stabilnost i izgrađen sustav kojega u jednom dijelu čini oprema, a u najvećem dijelu ljudi koji se ne libe pomoći i koji su svojim znanjem i zalaganjem pridonijeli izgradnji tog sustava", istaknuo je Flego.

Valter Drandić je nadodao da su istarski vatrogasci zaista ponosni na činjenicu da se i svečana sjednica Skupštine održava upravo u Puli, u Domu hrvatskih branitelja. "Želim naglasiti da, iako je naš sustav specifičan, imamo veliku potporu lokalne i regionalne samouprave", kazao je Drandić te istaknuo kako vjeruje da će u budućnosti biti još bolji i efikasniji.

"Želim vam zahvaliti na svemu što radite za vatrogastvo u Puli i Istarskoj županiji jer je županijsko vatrogastvo najbolje organizirano vatrogastvo u Hrvatskoj", kazao je Ante Sanader osvrnuvši se i na 150 godina dugu povijest vatrogastva te njegov značaj i ulogu.

Nakon prijema, u Domu hrvatskih branitelja je održana sjednica Skupštine HVZ-a koja se svake godine održava u čast zaštitnika sv. Florijana. Uobičajeno za svečanu sjednicu, i ovog su puta na njoj dodijeljena priznanja vatrogascima za najbolje pothvate u prošloj godini. Također, birani su i nagrađeni najzaslužniji vatrogasci koji su u vatrogasnoj zajednici 40 i više godina. Nagradu "čuro Deželić" za životno djelo u vatrogastvu u Istarskoj županiji dodijeljena je Vasi Popoviću iz Dobrovoljnog vatrogasnoj društva Peroj.