Novosti

07/05/2015

Pula obara Guinnessov rekord u fotografiji najvećeg ljudskog svjetlosnog znaka

Treći po redu Festival Visualia započinje večeras u 20:30 sati na trgu pored gradske tržnice u Puli. Glavni je cilj ovog festivala modernizacija postojećih i približavanje novih tehnologija građanima na atraktivan i neuobičajen način, a ovogodišnji program nadmašiti će i vrlo uspješnu prošlogodišnju organizaciju.

Visualia 2015 predstavit će se posjetiteljima na raznim lokacijama u užem centru grada, donijet će nove svjetlosne instalacije, interaktivne performanse, izložbe i 3D video mappinge. Svojim novim konceptom Visualia će u potpunosti izmijeniti vizualni identitet grada u kojem će i domaći i strani posjetitelji moći uživati 3 dana za vrijeme trajanja festivala. Osim ovakvog novog koncepta održavanja festivala izrađenog po uzoru na modele visokobudžetnih festivala svjetske klase s višemilijunskim brojem posjetitelja, novina je i domaća produkcija kojom se diči treće festivalsko izdanje: Visualia 2015 će se, na veliki ponos organizatora, predstaviti ponajprije vlastitim "izumima" i rezultatima kreativnih umova s pulskog područja koja će biti pojačana s gostujućim umjetnicima iz Finske, Austrije i Slovenije.

U sklopu festivala Visualia 2015 koji se održava na raznim lokacijama u centru Pule od 07.-09.05.2015., pokušat će se oboriti i svjetski rekord upisan u Guinnessovu knjigu rekorda u fotografiji najvećeg ljudskog svjetlosnog znaka. Trenutni rekord u kategoriji "Largest human torchlight image" broji 3,777 sudionika i cilj događaja je nadmašiti taj broj, stvoriti pulsku svjetlosnu razglednicu koja će obići svijet i upisati Pulu u povijest!