Novosti

08/05/2015

Pulski vrtići i osnovne škole obilježili Međunarodni dan Crvenog križa

Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se 8. svibnja na dan kada je rođen Henry Dunant, utemeljitelj Pokreta Crvenog križa. U Puli je jutros ovaj dan proslavljen prigodnim programom na Trgu Portarata gdje su se okupili pulski dječji vrtići i osnovne škole te kroz glazbu i ples obilježili ovaj važan dan koji će se nastaviti raznim događanjima punih tjedan dana.

Svoju potporu Crvenom križu u ime Grada Pule iskazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, podsjetivši okupljene kako je djecu odmalena potrebno učiti vrijednostima koje se promoviraju kroz ovu humanitarnu organizaciju. "Pozivam svu djecu da se zajedno sa svojim roditeljima uključe u rad pulskog Crvenog križa kako bi i ostale građane potaknuli na humanitarni rad i zajedništvo", rekla je Krizmanić Marjanović.

U zabavnom programu, osim pulskih vrtića i osnovnih škola, sudjelovali su i Škola za odgoj i obrazovanje, korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju, korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju Veruda te članovi Kluba mladeži, a volonteri Crvenog križa cijelo će jutro zainteresiranima mjeriti krvni tlak.