Novosti

09/05/2015

Udruženje obrtnika Pula proslavilo 50 godina rada

Udruženje obrtnika Pula na sinoćnjoj je svečanosti u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula proslavilo pola stoljeća rada. Pozdravivši brojne goste, predsjednik Udruženja Vitomir Pap ukratko je podsjetio kako su samostalne zanatlije 1964. godine odlučile osnovati udruženje kako bi poboljšali svoj položaj i uvjete rada. Pap je istaknuo kako je 1965. godine u Puli bilo 202 obrtnika koja su zapošljavala 380 radnika, dok danas 2.461 obrtnik zapošljava 4.100 radnika.

Sinoćnjoj svečanosti prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić kojemu je Pap zahvalio na potpori razvoju pulskog obrtništva, zbog čega je sinoć Gradu Puli i dodijeljena Metalna povelja. Povelje su potom dodijeljene 26-orici obrtnika za 30 do 35 godina rada, zatim utemeljiteljima i svim dosadašnjim predsjednicima Udruženja te svim organizacijama i institucijama koje podržavaju rad Udruženja obrtnika.

Inače, Udruženjeju obrtnika Pula ove je godine prilikom svečanosti proslave Dana Grada Pule dodijeljeno  priznanja gradonačelnika za osobite doprinose i postignuće u radu.