Novosti

10/05/2015

2. Festival multikulturalnosti održan u INK

Jučer je u Istarskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu Pula održan drugi po redu Festival multikulturalnosti u sklopu kojeg je trinaest kulturno umjetničkih društava, udruga i manjinskih zajednica predstavilo svoje kulturno stvaralaštvo, pjesme, tradiciju i običaje.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u svom obraćanju kazao je kako je sretan što se upravo na Dan Europe iz Istre i Pule šalje poruka zajedništva, jer kako kaže "nama su vrijednosti multikulturalnosti, suživota, tolerancije, antifašizma vrijednosti koje u Istri živimo".

"Riječ je o drugom po redu Festivalu multikulturalnosti kojim u okviru obilježavanja Dana Europe promoviramo našu kulturu i povijesnu baštinu" istaknula je zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko te nadodala kako kroz ovu manifestaciju mi upoznajemo Europu, kao i ona nas.

Istarski župna Valter Flego obrati se prigodni riječima: "Europa je, između ostalog, jedan projekt mira koji simbolizira spajanje mnogih bogatstava kojih mi ovdje u Istri imamo napretek i zato smo odlučili da Dan Europe slavimo Festivalom multikulturalnosti. To ne bi mogli bez ljudi koji su s puno ljubavi pristupili ovom projektu i onih koji su svojim dolaskom potvrdili da cijene temeljne vrijednosti na kojima Istra počiva te da ih želite svaki dan živjeti i prenašati na mlađe generacije."