Novosti

11/05/2015

Najavljen 2. Sajam zdravog života i ljepote

Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je drugi po redu "Sajam zdravog života i ljepote" koji će se održati u petak, 15. svibnja u Domu hrvatskih branitelja. Sajam su najavili ravnatelj strukovne škole Ivo Bebek, ispred Zavoda za javno zdravstvo ravnatelj Aleksandar Stojanović i Olga Dabović Rac, direktor Hrvatske gospodarske komore Damir Sirotić, pomoćnica pročelnice UO za društvene djelatnosti Irena Peruško, stručna savjetnica Istarske razvojne agencije Tamara Kiršić te tajnik obrtničke komore Eros Sorić.

Ravnatelj strukovne škole kazao je kako ovaj Sajam predstavlja jednu sinergiju između gospodarstva i školstva. Nadodao je kako je sajam međunarodnog karaktera te da će se osim domaćih predstaviti i izlagači iz Slovenije i Italije. Također je pozvao sve građane da posijete sajam.

Ispred Zavoda za javno zdravstvo, kao partnera Sajma prisutnima se obratio Aleksandar Stojanović koji je kazao kako Zavod već niz godina aktivno sudjeluje na projektima vezanim uz zdravlje s osnovnim i srednjim školama. " Predstojeći Sajam zaokružit ćemo sa jednim javnozdravstvenim aspektom" nadodao je Stojanović. Damir Sirotić nadovezao se kazavši kako komora podržava ovakvu vrstu projekta koji donosi nova znanja i iskustva te je ujedno pojasnio važnost uzajamnog djelovanja javnog, gospodarskog i obrazovnog segmenta.

Irena Peruško naglasila je kako je Grad Pula prepoznao važnost ovakve manifestacije te ju podržao, jer kako kaže: "ovaj koncept zdravstvenog i obrazovnog idealan je spoj".

"Umjesto da kao sve druge srednje škole imaju dan otvorenih vrata, strukovna škola radije organizira ovakvu manifestaciju na kojoj sudjeluju razna obrtnička i trgovačka društva" istaknuo je Eros Sorić, dok je Tamara Kiršić zaključila kako vjeruje da će se ovaj Sajam održati i ubuduće.

U sklopu sajma osim predavanja i izlaganja usluga i proizvoda, najavljeni su razni seminari i radionice, a održat će se i modna revija učenika Strukovne škole kao i školsko natjecanje u make-upu. Sajam organiziraju Strukovna škola Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, a pod pokroviteljstvom Grada Pule, Istarske županije, IDA-e, Obrtničke komore IŽ, Hrvatske gospodarske komore i ostalih. Ulaz na Sajam je besplatan.