Novosti

13/05/2015

Festival Visualia novi brend Pule

Danas, na završnoj tiskovnoj konferenciji organizatori festivala Visualie, Udruga Sonitus i Turistička zajednica grada Pule, predstavili su rezultate festivala. Suorganizator festivala je Arheološki muzej Istre.

Direktorica TZ Pule Sanja Cinkopan Korotaj izrazila je zadovoljstvo kako je festival protekao i rekla da je preko 15.000 ljudi prošlo kroz festival. Također, napomenula je da je na festivalu radilo preko 200 osoba, a svu organizaciju i tehnički dio odradili su sve sa domaćim snagama. Iz fontane želja sa Danteovog trga sakupljeno je 500 kn što će Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda utrošiti za materijal za likovne radionice korisnika. Direktorica se zahvalila svima koji su podržali festival: pokrovitelju Gradu Puli, Istarskoj županiji, Arenaturistu d.d., Hrvatskoj poštanskoj banci, IDD Production d.o.o., InEventum d.o.o. i ARA Electronic d.o.o.

Direktor festivala Marko Bolković prenio je oduševljenje festivalom gostujućih umjetnika iz Finske, Austrije i Slovenije te njihovim zadovoljstvom brojem posjetitelja njihovih instalacija. Također se zahvalio volonterima (više od 100) i svima ostalima koji su radili na festivalu i koji su doprinijeli da se ostvari.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zahvalio se svim građanima koji su došli u Arenu, ali i svima iz okolnih mjesta koji su također sudjelovali u povijesnoj fotografiji. Čestitao je organizatorima na dobro obavljenom poslu i napomenuo da je ovakav festival trebao gradu kao urbani spektakl kojim se Pula može usporediti s bilo kojim svjetskim gradom, ali i dovesti goste.

Predstavnik Arenaturista d.d. izvršni direktor Reli Slonim i direktorica HPB-a podružnice Pula Anka Kolić izrazili su svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu te napomenuli da i inače podržavaju slične projekte te da su otvoreni i za daljnju suradnju.

Službeni fotograf svjetlosne razglednice bio je Duško Marušić - Čiči koji se je danas na tiskovnoj konferenciji zahvalio svima koji su podržali projekt i sudjelovali u realizaciji milenijske fotografije.

Na kraju konferencije organizatori su prenijeli oduševljenje sa samim događajem Arena - Light Postcard!, snimanje foto razglednice i fotografije najvećeg ljudskog svjetlosnog znaka. Veliki doprinos dali su i Volonteri te im se organizatori još jednom zahvaljuju.Unutar Arene se našlo oko 4500 posjetitelja, od kojih je 4035 posjetitelja ušlo u zapisnike za obaranje postojećeg rekorda u kategoriji "Largest human torchlight image" u Guinnessovoj knjizi rekorda! Neslužbeno, dosadašnji je rekord uspješno oboren. Rekord su do sad držali Freedom Faithnet Global iz  Indonezije koji su na događaju "FFG Love Movement" 2011. godine okupili 3777 posjetitelja.