Novosti

13/05/2015

Grad Pula potiče razvoj gospodarstva i u 2015. godini

Grad Pula i u 2015. godini nastavlja poticati razvoj malog gospodarstva i poduzetništva putem potpora pod nazivom "Potpore Pula 2015". Grad je u tu svrhu osmislio paket mjera kroz koje će se poduzetnicima dodijeliti 800.000,00 kuna bespovratnih potpora za koje je novac osiguran u proračunu za 2015. godinu.

Potpore će se dodjeljivati sukladno Javnom pozivu i pripadajućim prilozima kroz sljedeće mjere:

1.MJERA 1: Potpore novoosnovanim tvrtkama

2.MJERA 2: Potpore poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata

3.MJERA 3: Potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje

4.MJERA 4: Sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete

5.MJERA 5: Potpore za uvođenje inovacija u proizvodnju

6.MJERA 6: Subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita

7.MJERA 7: Potpore za sufinanciranje pojedinačnog nastupa poduzetnika na međunarodnim sajmovima

Ciljevi navedenih mjera su smanjenje početnih financijskih izdataka poduzetnika prilikom pokretanja poslovanja, potaknuti mikro i male poduzetnike da koriste sredstva iz EU fondova za projekte koji promiču gospodarski razvoj, smanjenje troškova rada u procesu samozapošljavanja ili zapošljavanja novog djelatnika, odnosno potaknuti zapošljavanje nove radne snage, povećanje konkurentnosti mikro i malih poduzetnika kroz dodatnu edukaciju i uvođenje standarda kvalitete, povećanje udjela inovativnih gospodarskih subjekata u ukupnom broju gospodarskih subjekata koje će generirati rasti i razvoj te jačanje pozicije gospodarskih subjekata na inozemnom tržištu i omogućavanje širenja poslovanja.

Tekst Javnog poziva, obrasce Zahtjeva za dodjelu potpora te Izjavu o korištenim potporama male vrijednosti možete preuzeti na našem web-u pod Izdvojeno.