Novosti

13/05/2015

Pula potiče razvoj poduzetništva s 800.00.00 kuna

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Boris Miletić iznio je informacije o ukupno 96 donesenih akata za razdoblje od 13. ožujka do 12. svibnja 2015. godine.

Gradonačelnik se posebno osvrnuo na akt kojim se uređuje Odluka o poticanju razvoja malog gospodarstva kroz dodjelu potpora za razvoj poduzetništva Grada Pule u 2015. godini "Potpore Pula 2015". "Grad Pula je za 2015. godinu donio program koji se sastoji od sedam mjera, a za koji su u proračunu osigurana sredstva od 800.000,00 kuna. Vjerujem da će pobuditi interes poduzetnika te da će ga znati i iskoristiti", naglasio je Miletić. Istaknuo je da će se ovim programom poticati malo i srednje poduzetništvo kroz različite mjere poput poticanja novog zapošljavanja, samozapošljavanja, potpora za uvođenje inovacija u proizvodnju, subvencioniranja troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita, potpora za nastup poduzetnika na međunarodnim sajmovima te potpora poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranja EU projekta.

Miletić je prokomentirao i akt koji se tiče provođenja projekta MOVESMART. "Očekujem da će se u narednih nekoliko tjedana u gradu postaviti električni bicikli, koji su već stigli i za koje se čeka montaža nosača na kojima će stajati", istaknuo je Miletić zaključivši kako je ovaj projekt, financiran od strane Europskog fonda, vrlo značajan za turističku Pulu.

Među aktima našli su se i oni usvojeni na Gradskom vijeću.