Novosti

14/05/2015

Od završetka plinofikacije Pule dijeli nas još samo 830 metara

Na današnjoj konferenciji za novinare direktor pulske Plinare Dean Kocijančić predstavio je sve što je u Puli učinjeno od početka plinofikacije 2006. godine do danas te se osvrnuo na preostalu, najzahtjevniju dionicu na kojoj se ovih dana radi u samom središtu grada. "Drago mi je da se nalazimo pred samim okončanjem ovog kapitalnog projekta koji će građanima Pule donijeti čišći i jeftiniji energent. Samo u 2015. godini realizirano je oko 6,5 kilometara novog plinovoda, a plinoficirano je područje Arene, Pragrande i područje grada oko Radićeve ulice", kazao je Kocijančić.

Naime, od samog početka projekta plinofikacije, vrijednog 115 milijuna kuna, ukupno je postavljeno 182 kilometara cijevi, a preostaje završnih 830 metara. "Ostalo nam je još središte Pule koje je najzahtjevnije i do kraja ovog mjeseca proizvest ćemo zadnje kubike gradskog plina i staro postrojenje ispratiti u povijest", izjavio je Kocijančić.

Direktor Plinare pojasnio je i razloge zbog kojih se radovi na plinofikaciji centra Pule odvijaju pred samu turističku sezonu, kazavši kako zbog iznimno važnih radova koji su se istovremeno odvijali u Puli poput izgradnje kružnog toka u Šijani i obalnog kolektora na rivi, naprosto nije bilo moguće istovremeno raditi i u centru grada. "U slučaju da smo tada krenuli, zasigurno bi preopteretili i zagušili promet. S druge strane, smo čekali kraj turističke sezone, bez grijanja bi ostavili dječji vrtić, Zavod za mirovinsko i socijalno osiguranje i ostale potrošače u Flanatičkoj ulici", rekao je Kocijančić teporučio kako će se završni radovi završiti u što kraćem roku.

Dodao je i to kako se nakon same plinofikacije, mnoge ulice u centru grada u potpunosti obnovljene poput Veronske, Smaregline, Trierske, Švalbine, Istarske i drugih. Kocijančić se osvrnuo i na trenutne radove u Kandlerovoj ulici gdje je jučer prilikom radova pronađen stari zid te je kazao kako su konzervatori odradili svoj posao i dokumentirali građevinu, a sam pronalazak neće prolongirati radove.

"Zahvaljujem svim građanima na strpljenju i razumijevanju zbog radova koje obavljamo, a koje ćemo ubrzo okončati na radost svih potrošača", zaključio je Kocijančić.