Novosti

14/05/2015

Nastavak edukacije o upravljanju volonterima

U petak i subotu, 15. i 16. svibnja u Dnevnom boravku Rojca održat će se drugi modul edukacije o upravljanju volonterima za predstavnike organizacija civilnog društva koje skrbe o osobama s invaliditetom i organizacija koje provode različite aktivnosti za opću populaciju. Edukacija se održava u sklopu projekta "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti" s ciljem osnaživanja organizacija civilnog društva u lokalnoj zajednici za prijavu na Europski socijalni fond, osnaživanja za upravljanje volonterima, zatim razvijanja inovativnih umjetničkih i sportskih volonterskih programa za osobe s invaliditetom te promicanja primjera dobre prakse.

Edukacija u ukupnom trajanju od četiri dana besplatna je za predstavnike organizacija civilnog društva i održava se u dva modula po dva dana pod vodstvom Danijele Ustić, predsjednice Volonterskog centra Istra. Edukacija je namijenjena upravo koordinatorima volontiranja, odnosno osobama koje osmišljavaju volonterske programe, prate njihov rad i podnose izvješća, a pošto osigurava kvalitetnu stručnu podršku od velikog je značaja za početnike koji se na ovaj način mogu dodatno educirati. Po završetku edukacije polaznici će dobiti potvrdu o stjecanju znanja i vještina za koordinatora volontera.

Projekt, koji se provodi od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine, financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potenicijala 2007.-2013., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.