Novosti

17/05/2015

Otvorena izložba "Jučer / Sutra"

U petak je u pulskoj Galeriji Cvajner pred brojnom publikom otvorena izložba fotografija "Jučer / Sutra" autora Zorana Marinovića, koju je sugrađanima uoči Tjedna Crvenog križa poklonilo Gradsko društvo Crvenog križa Pula.

Prisutnima se obratila ravnateljica pulskog Crvenog križa Jasna Vekić koja je kazala kako se ovom izložbom zatvara Tjedan crvenog križa koji se obilježio kroz razne aktivnosti. "Ova izložba započela je 15. ožujka u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Hrvatskog crvenog križa te je preko Poreča doputovala kod nas u Pulu" rekla je Vekić te nadodala kako će izložba ostati otvorena za javnost do 22. svibnja.

"Ova izložba govori o aktualnom problemu današnjice, o surovoj realnosti azilanata i migranata, na što treba posebno skrenuti pažnju kako kod djece tako i kod odraslih, a ova današnja izložba je dobar način i pravi put ka tome" naglasila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci te je proglasila izložbu otvorenom.

Izložba "Jučer/ /Sutra" govori o životima raseljenih osoba, azilanata, izbjeglica i migranata iz Sirije i drugih kriznih žarišta u svijetu. Izložba prikazuje fotografije raseljenih osoba diljem kriznih žarišta u svijetu, posebno prikazujući živote sirijskih izbjeglica i njihovu nadu da će pronaći dom i sigurnost zaštićeni od stradanja i patnji.