Novosti

18/05/2015

Javne tribine o uvođenju selektivnog prikupljanja otpada u Puli

Kao što je prethodno najavljeno, Grad Pula od sutra u 16:00 u gradskoj vijećnici na adresi Forum 1, započinje s nizom javnih tribina u mjesnim odborima kako bi se građane bolje upoznalo sa skorašnjim uvođenjem selektivnog prikupljanja otpada te obradom otpada u Županijskom centru za gospodarenje otpadom na Kaštijunu. Istog dana s početkom u 18.00 sati održat će se još jedna tribina i to na adresi Vidikovac 7. za MO Nova Veruda i Vidikovac.



Glavni je cilj javnih tribina informiranje građana o navedenom projektu, kao i podizanje razine svijesti svih sudionika o važnosti, potrebi i načinima selektiranja otpada, o velikom potencijalu recikliranja papira, stakla, plastike i metala te obnova resursa u lokalnoj zajednici. Uz to potiče se i veća individualnost i odgovornost svakog kućanstva prilikom odlaganja proizvedenog otpada što će naposljetku utjecati i na račun korisnika.



U sklopu projekta koji je već započeo na području MO Nova Veruda, svaka će obiteljska kuća zadužiti posudu za odlaganje otpada i postaviti je u svoje dvorište, a isto će vrijediti i za višestambene objekte. Grad Pula će uskladiti norme recikliranja s europskom direktivom koja do 2020. predviđa povećanje i obradu prikupljenog selektivnog otpada do razine od 50% ukupnog otpada.