Novosti

18/05/2015

Održana edukacija o upravljanju volonterima

U sklopu projekta Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti, kojega provodi Udruga Art studio u partnerstvu s Gradom Pulom i Društvom sportske rekreacije UPAS-om, protekli vikend u Dnevnom boravku Rojca održan je drugi modul edukacije o upravljanju volonterima za predstavnike organizacija civilnog društva koje skrbe o osobama s invaliditetom i organizacija koje provode različite aktivnosti za opću populaciju. Edukacija je bila namijenjena osobama koje osmišljavaju volonterske programe, prate njihov rad i podnose izvješća, a vodila ju je Danijela Ustić, predsjednica Volonterskog centra Istra.

Projekt Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti provodi se od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine, financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sljedeća aktivnost u sklopu projekta je jednodnevna sportsko-rekreativna manifestacija koja će se održati početkom lipnja u Puli, a okupit će više od 100 sudionika.