Novosti

25/05/2015

Započeli upisi u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2015./2016.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, predsjednica Povjerenstva za upis djece u dječje vrtiće Sanja Krizman i predstavnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihomir Brčina održali su danas tiskovnu konferenciju na kojoj je najavljen početak upisa u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2015./2016.

"Od danas pa sve do 8. lipnja provodit će se upisi u Dječje vrtiće Pula, Rin Tin Tin i vrtiće drugih osnivača za novu pedagošku godinu, kao i upisi u predškolu", kazala je Puh Belci te pozvala sve roditelje, posebice roditelje djece koja nisu polaznici redovitog programa u godini prije polaska u osnovnu školu, da se prijave radi upisa u obavezni program predškole koja će se odvijati u prostorijama bivšeg vrtića Vjeverice.

"Jedna je od novosti skraćeni vremenski rok upisa na 15 dana budući da se Potvrde Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o zaposlenju odnedavno mogu preuzeti i putem interneta", kazala je Puh Belci, nadodavši kako se navedenom promjenom omogućuje još efikasnije provođenje samog postupka upisa. Najavljeno je otvaranje potpuno novog privatnog dječjeg vrtića "Slatki svijet" te dodatne skupine u Dječjem vrtiću Dobrilići čime se dodatno proširuje postojeća ponuda. Puh Belci je naglasila kako su od ove godine dodatno zaštićena ona djeca kojoj je odgođen upis u školu na način da će im se prilikom bodovanja nadodati dodatna dva boda i time osigurati viša pozicija na rang listi.

Od ove godine ukida se i jedno upisno mjesto na zahtjev Udruge ravnatelja privatnih vrtića Grada Pule. Prijave će se vršiti u vremenu od 8.00 do 12.00 sati i to na sljedećim upisnim mjestima:

1.DV Pula, OJ Centar, Rižanske skupštine 4.

2.DV Pula, OJ Monte Zaro, Park Monte Zaro 1.

3.DV Pula, OJ Veruda, Banovčeva ulica 29.

4.DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola, Glavinićev uspon 4/a.

Sanja Krizman kazala je kako Povjerenstvo za upise čine tri člana predstavnika Dječjih vrtića Pula, jedan član predstavnik DV-SI "Rin Tin Tin" te tri člana predložena od strane Udruge ravnatelja privatnih vrtića Grada Pule. Također, napomenula je roditeljima da pripaze na datume na potvrdama koje predaju kao i na rokove.

Svi dokumenti potrebni za upis u redovni program dječjeg vrtića, kao i u obavezni program predškole, nalaze se na službenim stranicama Grada Pule pod rubrikom Izdvojeno te na upisnim mjestima.