Novosti

27/05/2015

Ustanova za palijativnu skrb gradit će se u krugu nove pulske bolnice

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego te porečko-pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša potpisali su danas u sjedištu Istarske županije u PuliPismo namjere o ostvarivanju suradnje na realizaciji projekta osnivanja ustanove za palijativnu skrb.

"Grad Pula će nastaviti surađivati sa Županijom i Porečko-pulskom biskupijom na projektima koji su od značaja za građane Pule, ali i cijele Istarske županije", naglasio je Miletić. Gradonačelnik se zahvalio svim volonterima koji neumorno rade na pružanju najbolje moguće palijativne skrbi te istaknuo kako je uvjeren da će do konkretnog ostvarivanja ovog projekta doći vrlo skoro.

Istarski župan izrazio je zadovoljstvo postignutom suradnjom u duhu istarskog zajedništva. "Potpisivanje ovoga Pismajoš je jedan korak unaprijed prema ostvarivanju više kvalitete pružanja palijativne skrbi u Istarskoj županiji koja ima dugu tradiciju provođenja ovog pristupa koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete života pacijenta i njihovih obitelji", naglasio je Flego. Posebno je pozdravio i dr. sc. Julijanu Franinović-Marković, koordinatoricu kliničke palijativne skrbi Istarske županije, koja je prisutnima ukratko predstavila iskustva i potrebe svojih pacijenata i njihovih obitelji.

Porečko-pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša također je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će i Crkva sudjelovati u ostvarenju ovoga važnog projekta. "Crkva je i poslana da čini dobro i pomaže onima kojima je to najpotrebnije", napomenuo je Kutleša.