Novosti

28/05/2015

Sedma po redu eko-akcija čišćenja pulskih šuma Drenovica i Lungomare

U prostorijama Komunalne palače u Puli održana je danas konferencija za novinare na kojoj je najavljena tradicionalna, sedma po redu eko-akcija čišćenja šuma Drenovica i Lungomare koja će se održati 30. i 31. svibnja. Na konferenciji su sudjelovali pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić, predstavnici Mjesnih odbora Vidikovac i Sv. Polikarp-Sisplac te glavni organizator Stevo Munidža.

Škuflić je pozdravio sve okupljene te naglasio kako je izuzetno ponosan što se akcija "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica" održava već sedmi put zaredom te da iz godine u godinu privlači sve veći broj sudionika. "Ove će se godine organizatorima pridružiti i Ministarstvo unutarnjih poslova s prezentacijom projekta "Zdrav za 5" čiji je cilj podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline. Ovo nije isključivo ekološka akcija, već je riječ i o sportskoj manifestaciji koja uključuje atletske utrke za sve generacije", dodao je Škuflić.

Predsjednik Mjesnog odbora Vidikovac Boris Fornažar zaključio je kako je šumica Drenovica do prije nekoliko godina bila neprohodna i zarasla, dok je danas omiljeno okupljalište građana. "Uređeno je 3300 metara kružne pješačke staze te su postavljene i klupe za odmor", istaknuo je Fornažar.

Predsjednica Mjesnog odbora Sv. Polikarp-Sisplac Alka Starac najavila je za nedjelju program takmičenja juniora jahača konjičkog kluba Pula Paradiž te istaknula da će najmlađi sugrađani moći jahati besplatno. Za one malo starije organiziran je boćarski turnir te mnoge druge aktivnosti.

Program započinje u subotu, 30. svibnja, u 7 sati u šumi Drenovica, te 31. svibnja u 8 sati u šumi Lungomare, a odvija se pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Detaljan raspored događanja možete vidjeti ovdje.