Novosti

28/05/2015

U subotu akcija čišćenja priobalja oko uvale Zonki

U prostorijama Turističke zajednice Pula održana je danas konferencija za novinare na kojoj je najavljena 20. eko akcija čišćenja priobalja oko uvale Zonki kod Štinjana.

Direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je kako se rezultati ove akcije koja se provodi već dvadeset godina vide na svakom koraku te kako je pulska obala danas čista i ugodna za boravak. "I ove se godine očekuje oko 70 vrijednih sudionika koji će u jutarnjim satima krenuti s čišćenjem priobalja. U akciji će sudjelovati i 10 ronilačkih klubova koje će eko brod prevesti do lokacije čišćenja, a po završetku akcije za sve će sudionike biti pripremljen prigodni ručak", naglasila je Cinkopan Korotaj.

Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule, spomenuo je kako se ova akcija provodi na potpuno volonterskoj bazi te se još jednom zahvalio svima koji svake godine sudjeluju u njenom provođenju. "Ovogodišnja se akcija razlikuje od prethodnih zbog nove lokacije koja iziskuje visoku sigurnost zbog desetljećima neistraženog područja oko bivše vojne luke", istaknuo je Škuflić.

"Akcija čišćenja proteklih je godina bila iznimno uspješna, a ovogodišnja će se održati na lokaciji bivše vojne zone, od Rta Žunec do Rta Debeljuh, u dužini od oko 800 metara. Pozivamo građane da se u što većem broju pridruže akciji", kazao je Anton Pletikos, glavni tajnik Zajednice tehničke kulture Pula.

Akcija čišćenja oko uvale Zonki održat će se u subotu, 30. svibnja 2015. godine, s početkom u 10 sati, a ove se godine održava zajedno s ekološkom akcijom  "Dan hrvatskih voda" u organizaciji GUAWAA, Global underwater awareness Association.