Novosti

29/05/2015

Osnovna škola Monte Zaro stekla trajni status Međunarodne Eko-škole

U dvorištu Osnovne škole Monte Zaro održana je danas svečanost povodom Dana škole pri čemu je podignuta i Zelena zastava čime je škola stekla trajni, zlatni status "Međunarodne eko-škole". Svečanosti su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Loris Mošnja te ostali gosti škole.

Pročelnica Krizmanić Marjanović i voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša čestitale su svima na trudu i radu te uspjehu koji ova škola postiže već dugi niz godina. "Vrlo je bitno mlade ljude učiti o ekologiji i očuvanju okoliša", naglasila je Krizmanić Marjanović.

"Škola Monte Zaro već deset godina provodi projekt eko škole, a od ove godine uz svoj zlatni status dobiva i onaj škole mentora", istaknula je ravnateljica škole Branka Sironić nakon svečanog podizanja Zelene zastave, nadodavši kako škola slavi i 54. godišnjicu postojanja.

Bogati zabavni program, uz red plesa, pjesme i recitacija razveselio je sve prisutne, a podijeljene su i zahvalnice svim suradnicima i pomagačima škole, nakon čega su proglašeni Najzarovac i Najzarovka škole.