Novosti

30/05/2015

Uspješno održana eko akcija čišćenja podmorja i priobalja u uvali Zonki

U organizaciji Grada Pule, Turističke zajednice Pule i Zajednice tehničke kulture Pula danas je održana eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija na području uvale Zonki - od rta Žunec prema Štinjanskoj dragi do rta Debeljuh, a u sklopu koje je prikupljeno 6 kubika smeća.

Ova hvalevrijedna akcija održava se već dvadeset godina za redom, a ove godine u eko akciji sudjelovalo je 80 sudionika. Uz pulske ronioce iz Centra podvodnih aktivnosti Pula i Kluba podvodnih aktivnosti Uljanik sudjelovali i ronioci iz još deset istarskih klubova te članovi Radio kluba Arena-Pula i učenici Tehničke škole Pula te djelatnici Pula Herculanee.

Po završetku čišćenja direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj i voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Grada Pule Loris Mošnja tradicionalno su dodijelile priznanja svim sudionicima te ona posebna za sudionike svih 20 akcija.

Grad Pula se kroz današnju eko akciju u uvali Zonki pridružio akciji "Dan hrvatskih voda" koju organizira GUAWAA, Global underwater awareness Association, a koja se održala istovremeno u više gradova na Jadranu.