Novosti

01/06/2015

Otvorena izložba "National Geographic- Hrvatska iz zraka" na Forumu

Na pulskom Forumu predstavljena je danas fotografska izložba "National Geographic - Hrvatska iz zraka" koja je ostvarena u suradnji s Gradom Pula i Turističkom zajednicom grada Pule. Izložbu su predstavili autor i voditelj projekta Davor Rostuhar, direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj i pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić.

Ova putujuća izložba na otvorenom publici predstavlja prirodnu raznolikost različitih krajeva Hrvatske kroz sva godišnja doba, sve njezine poznate i skrivene ljepote, a postavlja se na najatraktivnijim javnim prostorima hrvatskih gradova. "Vjerujem da je ova izložba dobar korak za turističku promociju Hrvatske, ali i našeg grada koji se našao među šezdesetak izabranih fotografija na Forumu, budući da će putovati po cijelome svijetu", istaknuo je Matić.

"Mnogo je truda i planiranja uloženo u ove fotografije, izložba je to koja se postepeno pripremala punih sedam godina i na neke smo se prostore vraćali više desetaka puta kako bismo objektivom uhvatili savršen prizor", naglasio je Rostuhar.

Izložbu čini 30 postamenata od kojih svaki sadrži dvije fotografije velikog formata (150x100 cm), i pripadajuće tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku koji pričaju priče o Hrvatskoj iz "National Geographic" kuta:  tekstovi na atraktivan način obrađuju teme iz geografije, razvoja, kulture, povijesti itd. Svaki postament na vrhu ima solarne ploče koje preko dana pune baterije u bazi postamenta koje uvečer osvjetljavaju fotografije.

Putujuća foto izložba dosad je posjetila desetak hrvatskih gradova. Nakon Pule, gdje će se zadržati sve do 14. lipnja, izložba nastavlja svoje putovanje izvan granica Hrvatske, točnije, putuje u Milano. Izložba je sve do 10. lipnja na Forumu kada seli na trg Portarata.